Projektit 2017


Lemmenlatu dokumenttielokuva on valmis.

 

Ilmaiset esitykset yleisölle alkavat maanantaina 18.12.2017.
Elokuvan ensimmäisinä esityspäivinä saattaa elokuvateatteri Kino Iirikseen tulla ruuhkaa. Jotta kukaan ei joutuisi kääntymään pois siitä syystä, että ei mahdu sisään olemme joutuneet tekemään allaolevien ohjeiden mukaiset järjestelyt lippujen noudosta Kino Iiriksestä.

ESS uutinen löytyy osoitteesta:  

http://www.ess.fi/uutiset/kulttuurijaviihde/art2423759

 

Lippujen lunastusmenettely

 

Jokaiseen näytökseen mahtuu 90 katsojaa ja ilmaiset pääsyliput tulee noutaa Kino Iiriksestä.

Liput ovat noudettavissa Kino Iiriksen Saimaankatu 12 lipunmyynnistä

arkipäivisin klo 12-13, 18-19, sekä 30min ennen Lemmenlatu-näytöksen alkua.

Lippuja voi lunastaa 4kpl/hlö.

 

Näytöksiin ei voi varata lippuja muulla tavoin. 

 

Näytöksiin on vapaa pääsy ja ikäraja on 12 vuotta
Elokuvan pituus on 2 h.

 

TIEDOSSA OLEVAT NÄYTÖKSET:

 

Näytöksiä tullaan järjestämään helmikuulle 2018 saakka runsaasti.

Tulevat näytökset löytyvät  Kino Iiriksen sivuilta.

 

LEMMENLATU - TARINA LAHDEN YLI 110-VUOTISESTA HISTORIASTA


Lemmenlatu on osittain dramatisoitu pitkä dokumenttielokuva, joka kertoo Lahden yli satavuotisen historian perustamisvuodesta 1905 tähän päivään. Rinnalla kuljetamme Suomen satavuotisen itsenäisyyden dramaattisimpia hetkiä. Elokuvassa esitellään Lahtelaisen teollisuuden ja kaupan monipuolista kirjoa unohtamatta kaupungin tunnusmerkkeihin lukeutuvia Salpauselän kisoja, sekä MM-kilpailuja, radiomastoja ja monipuolista kulttuurielämää. Elokuvan parhaimpina kohokohtina ovat historian tarinoista uudelleen dramatisoidut ja kuvatut kohtaukset.

Ainopuiston teatterilaisia yhteiskuvassa 2016

Uudelleen dramatisoituja kohtauksia elokuvaan

 
Tuotantoryhmä on suunnitellut useita kohtauksia, joissa palataan menneeseen aikaan näyttelemällä ne uudelleen mahdollisimman aidossa ympäristössä. Suurimpia tälläisiä kohtauaksia tehdään Vierumäellä ja Vesijärvellä.

Vierumäellä noustaan 1935 vuoden hengessä höyryjunaan ja lähdetään Lahden markkinoille. Kohtausksessa tarvitaan runsaasti väkeä pukeutuneena tuon ajan henkeen. Kuvaus kesäkuussa. Tähän kohtaukseen saamme junan yhteistyökumppaniltamme Topparoikka ry:ltä.

Vesijärvellä tehdään Aino-laivalla 1940 matkustajaliikennettä esittävä kohtaus, jossa käydään myös Enonsaaren laiturissa. Kohtauksessa haitarinsoittaja, kesäiseen asuun pukeutuneita avustajia ja näyttelijöitä Ainopuiston teatterista, sekä mahdollisesti Petri Liski ja Maarit Peltomaa projektin ammattinäyttelijöistä.

Ainopuiston teatterilaiset ovat mukana useassa kohtauksessa. Heidän mukaantulo dokumentin tekoon on suuri helpotus ohjaajille. Lahden kaupungin perustamiseen liittyvä kohtaus historiallisella museolla marraskuussa 1905 on tärkeä elokuvan alun kannalta. Kaikki näyttelijät ovat Ainopuiston näyttelijöitä.


Croma Key kuvaukset elokuvaan

Elokuvaan tehdään myös ns. croma key-kohtauksia, joissa näyttelijät kuvataan vihreää taustaa vasten ja editointiohjelmassa vihreä väri poistetaan ja taustalle voi laittaa valokuvia, tai filmimateriaalia. Tällä pyritään elävöittämään elokuvan rakennetta, kun käytössä ei ole filmimateriaalia. Eräs tälläinen kohtaus on 1930-luvun torimyyjästä tehtävä kohtaus, joka kuvataan joko Radio- ja TV-museon vihreässä huoneessa, tai Tammisaliin heinäkuussa laitettavassa studiossa.