Osmo Pocket kameralle kevyempi kehikko

Keijo Skippari
19.7.2021

Osmo Pocket kameraa voi käyttää ammattimaiseen kuvaukseen

OSMO POCKET-KAMERALLE KEVYT KUVAUSKEHIKKO

 

Olen viritellyt aikani kuluksi Osmo Pocket-kameralle kevyempää kehikkoa, johon saa kiinnitettyä kameran lisäksi kuvauksessa tarvittavia lisälaitteita, kuten digitaalisen tallentimen langattomin mikein, näyttönä toimivan puhelimen ja vaikkapa erillisen suuntamikin. Vasemmassa kahvassa on mustalla teipillä kiinnitetty virtapankki, josta voi ladata Osmoa ja kännykkää kuvauksen aikana, mikäli niistä sattuisi virta alkaa loppumaan pitkän kuvauksen aikana.

Tässä kokoonpanossa käytetyt osat löytyvä aikaisemmasta artikkelista. Ne ovat vain hieman kevyemmät, jolloin liikkuvaa kameraa on helpompi käyttää ilman jalustaa.

Tässä ajatuksena on, että tilaäänet tulevat Osmo Pocket 2:n omaan mikrofonijärjestelmään ja sitä kautta kuvan mukana talteen.

Jos tarvii haastatella jotain henkilöä, niin kehikossa on Zoom H1n-tallennin, johon linja sisäänmenon kautta kytketään langattoman mikrofonin vastaanotin, johon haastateltavan langaton mikrofoni lähettää äänen. Tässä on esitelty Roden mikrofonilaitteisto, joka toimii erinomaisesti Zoom H1n:n kanssa. Haastatteluääni liitetään
editointiohjelmassa tilaääneen.

Vaihtoehtoisena konstina on käyttää haastateltavalle Osmo Pocket 2:n mukana tulevaa langatonta mikrofonia. Sen varjopuolena on, että se sulkee muut Osmon kiinteät mikit ja antaa vain langattoman äänen kuvaan. Tilaäänen voi tällöin nauhoittaa Zoom H1n:llä, tai vaikka aikaisemmassa jutussa olevalla RodeVideoMic-suuntamikillä, jonka liittää Zoom H1n-tallentimeen. Suuntamikillä saat äänen talteen vähän kauempaakin. Zoom H1n soveltuu hyvin pienien sisätilojen tilaäänen nauhoittamiseen, silloinkin äänitaso pitää säätää mahdollisimman isoksi.

Ohessa on suora linkki aikaisempaan esittelyyn, jossa on myös
lisälaitteiden esittely- ja ostopaikat.

https://www.lahdenvideokuvaajat.fi/lvk-jasensivut/koulutus-ja-ryhmat/kamerat-kuvaus/gimbaali-pocet-2/

Tekipä kummalla tavalla tahansa, niin tuloksena on erinomainen kuva ja siihen ammattimainen ääni, josta saa selvää.