Hivenen taustatietoa yhdistyksen toiminnasta...

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Lahden Videokuvaajat on yli 60 vuotta Lahdessa toiminut videokuvaajien yhdistys. Mukana on lähes 100 jäsentä. Jäsenilloissa on mukana 30-40 henkeä. Mukana on harrastajien lisäksi myös ammattilaisia. Yhdessä autamme jäseniä pitämällä erilaisia kursseja jäsenten tarpeiden mukaan. Eräs toimintamme tärkeimpiä tehtäviä on Lahden Kaupungin kuvallisen historian tallentaminen. Jäsenemme ovat myös menestyneet erinomaisesti valtakunnallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa.  


Lahdessa huhtikuussa järjestetyissä liiton SM-kilpailuissa jäsenemme saavuttivat historiallisen suuren menestyksen. Keijo Skippari voitti dokumenttisarjan, Seppo Pessa minuuttisarjan, Mikko Huhtamaa tuli toiseksi avoimessa sarjassa ja Leena Vasankari kolmanneksi dokumenttisarjassa.
Kilpailuvideot ovat nähtävillä oheisesta linkistä.  
https://vimeo.com/showcase/10418230

Toimimme Päijät-Hämeen elokuvakeskuksessa

Lahden Videokuvaajilla on laadukas kalusto, jolla hoituu kaikenlaiset kuvaustehtävät mukaan lukien tilaisuuksien striimaukset. Toimitilamme sijaitsevat Kino Iiriksen yhteydessä sijaitsevassa Tammisalissa, jonka yhteydessä on myös videostudio. Tilassa on myös greenscreen-taustakangas  kuvausmahdollisuus.

Filmi-ja Videokuvaajien liiton SM-kilpailut Lahdessa 15.4

Alhaalla olevassa kuvagalleriassa on Filmi-ja videokuvaajien liiton SM-kilpailuissa palkittuja jäseniämme ja muita henkilöitä. Klikkaamalla hiiren vasemmalla näppäimellä avautuvat kuvat isoiksi. Nuolinäppäintä oikealle painamalla avautuu seuraava kuva. Takaisin vasemmalla. Klikatuissa kuvissa on alhaalla kuvateksti.  Kilpailun tulokset näkee tästä linkistä ja myös Uutiset palstalta.
Kilpailuvideot ovat nähtävillä oheisesta linkistä.  
https://vimeo.com/showcase/10418230


Vierailu Metropoliaan 25.4.2023

Metropolia Ammattikorkeakoulun elokuva-alan koulutusta annetaan vanhassa ja arvokkaassa rakennuksessa Arabianrannassa. Entinen Arabian tehtaiden rakennus on sisältä muutettu Metropolian ja eräiden muidenkin toimijoiden käyttöön. Helsingin Filmi- ja Videokuvaajat ja Lahden Videokuvaajat teki erittäin onnistuneen tutustumiskäynnin Metropolian elokuva-alan koulutukseen 25.4.2023. Isäntänämme toimi elokuvauksen lehtori Jouko Seppälä F.S.C.

Lue lisääLiiton vuosikokouksessa tehtiin merkittäviä muutoksia

Liiton vuosikokous pidettiin 2.5.2023 etäkokouksena. Lahden Videokuvaajille annettiin paljon vastuuta, kun puheenjohtajaksi valittiin Arja Savolainen, varapuheenjohtajaksi Keijo Skippari, sihteeriksi Aatos Suomilammi, kirjanpitäjäksi Jari Kangas ja varainhoitajaksi Merja Krökki.

Lisäksi hallituksen jäseniksi vuosiksi 2022-2023 Kari Savolainen ja Kari Vähävuori varajäseneksi.

Näillä valinnoilla pyritään saamaan liiton toiminta joustavavammaksi, kun ylin johto on samassa paikassa. Liiton hallitus kuitenkin vastaa siitä, miten liiton toimintaa kehitetään. Uudeksi liiton tiedottajaksi valittiin Juha Kaitanen Turusta. 
Lue lisää


DJI Mic -langaton mikrofoni-

järjestelmästä haastaja Rodelle


DJI Mic -mikrofonijärjestelmällä äänität helposti videosi laadun arvoista ääntä. Se on ideaaliratkaisu sisällöntuottajille, jotka haluavat nostaa materiaalinsa laadun seuraavalle tasolle: 
DJI Mic tuottaa poikkeuksellisen hyvälaatuista ääntä ja kaksikanavaista äänitystä jopa 250 metrin etäisyydeltä. 

Vastaanottimien ja lähettimien lataus onnistuu kätevästi mukana tulevalla latauskotelolla: lähettimien akut kestävät noin 5,5 tuntia ja vastaanottimen noin 5 tuntia kerrallaan, ja latauskotelon avulla akunkesto on yhteensä noin 15 tuntia. Yksiköt parittuvat automaattisesti kun ne otetaan ulos latauskotelosta.
Lue lisää


Nyt löytyy editointiin tehokas ja supernopea ratkaisu.

Kirjoittaja: Keijo Skippari

Samsung PCIe 4.0 NVMe SSD 980 PRO antaa tehoa, jolla viet tietokoneen käytön seuraavalle tasolle. 980 PRO:n PCIe 4.0 -liitäntä merkitsee kaksinkertaista tiedonsiirtonopeutta PCIe 3.0 -liitäntään verrattuna. Taaksepäin yhteensopivuus PCIe 3.0:n kanssa lisää käyttömahdollisuuksia. Kannattaa kiinnittää artikkelin kuvassa olevia nopeuseroja eri kiiintolevyjen välillä.
Lue lisää