Videokaappauskortti

Keijo Skippari
5.11.2021Lähteen valinta
Lähteen valinta


Ohjaimet valikko
Ohjaimet valikko

Tällä videokaappauskortilla nauhoitat kaikista netistä olevista suoratoistopalveluista omalle koneellesi elokuvia, dokumentteja ja muita ohjelmia.

Videokaappauskortissa ei ole HDMI-sisääntulossa kopioinninestoa aktivoitu, joten sen avulla voit tosiaan omaan käyttöön kopioida verkossa olevista suoratoistopalveluista (Yle Areena, CMore, HBO Max, Elonet yms) haluamasi ohjelmia. ( Viereiset pikkukuvat avautuvat suuremmaksi klikkaamalla kuvaa)

Käytännössä tämä tapahtuu siten, että kun laite on kytketty mukana tulevalla sinisellä USB-kaapelilla omaan tietokoneeseen, niin tarvitset vielä ilmaisen OBS-ohjelman, jonka avulla hallitset kaapattavia lähteitä valitsemalla lähteeksi Videokaappauslaite.

Käynnistät tallennuksen ja sen jälkeen valitun ohjelman, jolloin ohjelma tallentuu valitsemaasi tallennuskansioon. Tallennusasetuksissa kannattaa valita tiedostomuodoksi mp4 ja laaduksi haluamasi bittivirta.

Olen käyttänyt tätä pääasiassa läppärin kanssa siten, että läppärin uloslähdöstä lähtevä HDMI-kaapeli liitetään pöytäkoneessani kytkettyyn kaappauskortin HDMI-sisäänmenoon. Sitten vain mennään pöytäkoneessa olevaan OBS-ohjelmaan ja valitaan Lähteet valikon alareunassa olevasta + valikkoa painamalla Videokaappauslaite. Oletuksena siinä on jo valmiiksi USB Video. Laita ruksi kohtaan  Tee lähteestä näkyvä, jolloin läppärin kuvasignaali tulee näkyviin.

Jotta saat myös äänen kuvan mukaan, pitää valikkoa vierittää alaspäin ja valita aktiiviseksi Käytä mukautettua äänilähdettä.

Hyväksy painamalla OK

Ohjaimet valikosta  käynnistetään tallennus.​

Kaappauskortin HDMI OUT-liitännästä saat kuvan siirrettyä näkymään vaikka televisioon tai toiseen näyttöön.

Ohessa on linkki Banggood-sivustolle, josta voi tilata laitteen. Banggoodista tilatuissa tuotteissa on verot maksettu, jolloin tilaajan ei tarvitse tehdä tullausilmoitusta, vaan tuote tulee postissa haluamaasi noutopaikkaan.

Hyvää on myös se, että maksuvaihtoehdoksi voi valita Klarnanmaksun, jolloin voit maksaa sen vasta, kun olet saanut tuotteen itsellesi.

Laittelen myöhemmin tähän lisää kuvia, joista näkyy OBS-softaan tulevien esimerkkiasetusten teko.

https://www.banggood.com/Bakeey-HDMI-Video-Capture-Card-1080P-60fps-4K-60HZ-Loop-Out-USB-3_0-Audio-Video-Recorder-For-Game-Video-Conference-Live-Streaming-p-1773920.html?utm_design=18&utm_click=6&utm_email=1634881673_3670_6&utm_source=emarsys&utm_medium=OrderPickUp&utm_campaign=trigger-logistics&utm_content=leander&sc_src=email_4320980&sc_eh=894c1ef43575dd451&sc_llid=3431813&sc_lid=180720777&sc_uid=WtRKcnQSdT&cur_warehouse=CN