Syksy 2020 live-ohjelmaa HopeaTV

1.9.2020 klo 10, valmisteluja 2 h ennen Aatos Suomilammi, Jukka Mustonen ja Janne Nykänen

HopeaTV, Ikäihmisten oma Youtube live-ohjelma Youtubessa

 

Mukkulan Toimarista Mukkulasta Ritaniemenkatu 10

Seuraava lähetys on joka toinen tiistaina  klo 12.00 ja siihen tulee ilmoittautua mukkulan.toimari@gmail.com tai 044 2514796

 

KORONAN VUOKSI VAIN ESIINTYJÄT PAIKALLA!

 

Seuraavat lähetyket joka toinen tiistai klo 12:00 - 13:00:

Syyskuu 1, 15 ja 29

Lokakuu 13 ja 27

Marraskuu 10 ja 24

Joulukuu 8

 

Eläkeliiton Lahden ja Hollolan yhdistykset tuottavat tänä syksynä 8 tunnin mittaista live-ohjelmaa Youtubeen.

Suorien lähetysten kuvauskalusto käsittää kolme robottikameraa, joita voidaan etänä myös ohjata. Kamerat on myös mahdollista ohjelmoida etukäteen ottamaan tietyn kokoisia kuvia eri kohteista. Tämän lisäksi paikalla on yleiskuvia ottavia kameroita. Ohjelmat lähetetään Mukkulan Toimarista Mukkulasta Ritaniemenkatu 10. Studiotila on noin 70 neliötä. Yksi seinä on suurta ikkunaa, mikä asettaa tiettyjä vaatimuksia, jos sää vaihtelee aurinkoisesta pilviseen. Monikameratuotannolla päästään kuvakerronnallisesti monipuoliseen kuvakokojen ja kuvakulmien vaihteluun, minkä katsojat kokevat mielenkiintoiseksi.

Ohjelman monipuoliseksi vetäjäksi on lupautunut vuoden 2013 tangokuningatar mukkulalainen Heidi Pakarinen. Hänen mukanaan musiikkiesitykset ovat suuressa roolissa ohjelmassa.  Mukana on laulua pienen orkesterin säestämänä, yhteislaulua ja haastatteluja. Äänen laadun ja tason tarkkailu on haastavaa, kun se tapahtuu samassa tilassa, missä musiikkiesitykset tapahtuvat.

Kuvien miksaus tapahtuu Sonyn Anycast monitoimimikserillä, jossa ominaisuuksia riittää verrattuna nykyisiin kuva- ja äänimiksereihin. Ensimmäisessä lähetyksessä oli vielä karaoke-esityksiä, mikä oli omiaan monimutkaistamaan äänen miksausta.

Valmis kuva- ja äänimiksi ohjattiin SDI-kaapelilla tietokoneeseen, johon oli asennettu OBS-striimimikseri. Kyseessä on yksi suosituimmista ilmaisista striimausohjelmista. Sinänsä yksinkertainen mutta myös monitasoinen ohjelma, joka voi myös yllättää juuri käyttäjänsä. OBS-ohjelmalle annetaan Youtube-osoite, johon se lähettää striimin. Youtube live on sinänsä selkeä ja helppokäyttöinen ohjelma, joka käyttö kuitenkin vaati tarkkuutta ja huolellisuutta. 

Ensimmäinen suoralähetys  tiistaina 1.9. onnistui teknisesti hyvin. Kameroiden väritasapainot olivat kuitenkin auringon valon vuoksi jonkin verran erilaiset. Yllättävän paljon säädettävää ja ohjattavaa. Onneksi ohjaajana oli Janne Nykänen, joka tutustui kuitenkin robottikameroihin nyt ensi kertaa. Mukana olivat myös Kari Savolainen, Aatos Suomilammi, Pirkko Lauttamus ja puheenjohtajamme Arja Savolainen. Tuottajana ja tekniikasta vastaavana oli Jukka Mustonen.
 

Tervetuloa mukaan muutkin videokuvaajat, jos kiinnostaa.

KATSOTTAVISSA!

Hopea TV:llä on oma TV-kanava facbookissa. Lähetyspäivät ja ajat näet allaolevasta linkistä.
https://www.facebook.com/Hopea-TV-105890857901960


HopeaTV on Ikäihmisten oma Youtube live-ohjelma. edellisen lähetyksen. 1.9.2020 näet linkistä (kopioi seuraava)

https://youtu.be/7i4ceKUCd9U

 

ALLA KUVIA ENNEN LÄHETYSTÄ KUN KAIKKI ON VALMISTA!

 

Onneksi ohjaajana oli Janne Nykänen