2015 Aatos Suomilammi

Aatos Suomilammi palkittiin kultaisella Unica-mitalilla


Lahtelainen  Aatos Suomilammi palkittiin lauantaina 19.9.2015 Hennalan upseerikerholla pidetyssä Filmi-ja Videokuvaajien liiton 60-v juhlassa kultaisella Unica-mitalilla. Se on korkein harraste-elokuvaajalle myönnetty palkinto. Lahden Videokuvaajien jäsenistä sen ovat aiemmin saaneet  Risto Koivistoinen, Kauko Vilkko ja Keijo Skippari.
 
Aatos Suomilammi on todella pitkän linjan videomies, joka on perustanut suomen suurimman ammativideolaitteita myyvän Suomilammi Oy:n. Lahden Videokuvaajien toimintaan hän tuli mukaan vuonna 2008 Keijo Skipparin kutsusta ja jatkoi sitten myöhemmin yhdistyksen puheenjohtajana 4  vuotta. Puheenjohtajakausien jälkeen hän on ollut yhdistyksen sihteerinä aina tähän päivään asti ja hoitaa vielä sen lisäksi jäsenasiat, sekä kaluston lainaustoiminnan.

Aatos Suomilammi on kunnostautunut myös hauskojen ohjelmien tekijänä. Jäsenilloissa on katsottu Aatoksen tekemiä ohjelmia, joista kaikille on varmasti jäänyt mieleen omaa perhettä käsittelevä dokumentti ”Häjyyt tulee Karviasta”. Ohjelma on erinomainen esimerkki siitä, miten voi tehdä tälläisen perhedokumentin erilaisella tavalla. Oman jälkiperinnön voi myös jättää videon välityksellä. Aatoksen hauskalla tavalla tekemä dokumentti “ Testamentti” herätti yleisössä ansaittua ihastusta. 
Tekniikka on aina ollut Aatoksen vahva laji. Jos tarvitaan mitä tahansa laitetta kytkeä toisiinsa, on Aatoksella siihen aina konstit olemassa. Näistä on saanut oma yhdistys myös aina nauttia.

Aatos Suomilammi sai vuonna 2016 Kino Iiriksessä pidetyissä FVL:n SM-kilpailuje dokumenttisarjassa pronssia elokuvallaan Täydellinen rikos. Elokuva edusti suomea Unica-kilpailuissa.